Ondanks de huidige run, gaat Bitcoin nog steeds om met twijfelaars…

Sommigen voorspellen dat de huidige stier die door bitcoin wordt genoten door het einde van 2021 zal duren en dat het actief 50.000 dollar zal bereiken binnen die tijd.

Bitcoin is op een serieuze run, maar niet iedereen is overtuigd…

Zoals het nu is, is bitcoin erin geslaagd om zijn huidige positie boven de $19.000 voor een paar weken te behouden, nu. De munteenheid is zelfs tijdelijk voorbij zijn recordhoogte gegaan en heeft een record voor zichzelf gevestigd, wat velen heeft doen denken dat ergens tussen $20K en $25K mogelijk bereikt zou kunnen worden tegen de tijd dat we klaar zijn om voor eens en voor altijd adios te zeggen tot 2020.

Bloomberg meldt dat de munt tegen volgend jaar potentieel een marktplafond van ongeveer $1 biljoen zou kunnen bereiken. Echter, niet iedereen is van de mentaliteit dat de dingen uiteindelijk zullen werken voor ’s werelds nummer een digitale valuta door de markt GLB.

Nouriel Roubini – ook wel Dr. Doom genoemd dankzij zijn pessimistische houding ten opzichte van het goed – weigert te geloven dat bitcoin enige waarde heeft en becommentarieert nog steeds – net als in het verleden – dat bitcoin niets meer zal zijn dan een neppe munt. In een recent interview stelt hij:

Het heeft geen intrinsieke waarde. Hij wordt door geen enkel goed ondersteund. Het is geen wettig betaalmiddel. Het kan niet worden gebruikt om belastingen te betalen.

Roubini’s grote aanspraak op roem is dat hij de Grote Recessie heeft voorspeld die in het jaar 2008 plaatsvond. Daarnaast heeft hij ook gepleit tegen een proof of stake (PoS) systeem in het verleden, met de bewering dat het veel te veel energie gebruikt om echt effectief en aardvriendelijk te zijn.

Een soortgelijke anti-crypto houding komt van Gary Cohn, een voormalig hoofd economisch adviseur van het Witte Huis. Hoewel hij niet noodzakelijkerwijs iets tegen de asset heeft, zegt hij wel dat het een zich ontwikkelende asset-klasse is, en iedereen die denkt dat het volledig ingeburgerd is, houdt zichzelf voor de gek. Hij geeft commentaar:

En om alle redenen dat het een sterk ontwikkelende activaklasse is, kan het mislukken. Een deel van de integriteit van een activaklasse of een deel van de integriteit van een systeem is weten wie de eigenaar is en weten wie het heeft en weten waarom het wordt overgedragen, en wordt het gebruikt voor legitieme doelen? Wordt het voor goede doeleinden gebruikt, of wordt het voor onwettige doeleinden gebruikt? Wordt het gebruikt in corrupte praktijken op corrupte manieren?

Een gebrek aan integriteit?

Hij beweert ook dat BTC geen transparantie heeft:

Er zijn dus veel mensen die zich afvragen waarom je een systeem nodig hebt dat geen controlespoor heeft, dat niet integer is, dat je niet weet wie de eigenaar is, dat je niet precies weet hoeveel er vandaag de dag bestaat, hoeveel er gedolven is, hoeveel er verloren is gegaan, hoeveel er op de harde schijven is weggegooid omdat ze niet meer bestaan.