Bitcoin avgifter skyrocket, vissa transaktioner som tar dagar, lättnad möjlig nästa vecka

29. Oktober 2020 Aus Von admin

Bitcoin Superstar har upplevt en hel del sammankopplade problem, eftersom hashraten har sjunkit, avgifterna på det överbelastade nätverket har stigit och användarna hävdar att de väntar i flera dagar på att deras transaktioner ska bekräftas – varav vissa kan tappas av gruvarbetarna. En del lättnad kan dock komma nästa vecka.

Och detta händer vid en tidpunkt då BTC ökade med 27% på en månad och nästan slog 14 000 USD innan det korrigerades lägre igen (13 530 USD kl 16:17 UTC idag).

Under tiden, med det klart överbelastade nätverket, kommer dock ett hopp i transaktionsavgiften

Den genomsnittliga Bitcoin-transaktionsavgiften den 28 oktober var 11,67 USD per BitInfoCharts.com. Det spikade särskilt från och med den 19 oktober och klättrade hela 505,5% sedan dess. Det sju dagars glidande genomsnittet visar ett hopp på nästan 210% mellan dessa två datum, till 6,75 USD.

På samma sätt var den genomsnittliga transaktionsavgiften den 28 oktober 6,88 USD, vilket är en massiv ökning från den 17 oktober-nedgången när nästan 0,6 USD registrerades. Sju dagars enkelt glidande medelvärde visar en ökning med 223% på tio dagar till 3,8 USD som registrerades den 28 oktober.

Median transaktionsavgift, USD, 7-dagars enkelt glidande medelvärde

„Avgifterna bör sjunka när svårigheterna justeras tidigt nästa vecka eftersom block kommer att brytas oftare“, säger Bitcoin-utvecklaren Matt Odell, men „vi vet inte hur mycket avgifterna kommer att falla, om transaktionerna kommer att rensas helt och hur lång tid det tar om de gör det. “ Per gruv pool BTC.com är svårt väntas sjunka nästan 10% mer än fyra dagar, som BTC blockera tid överträffade 14 minuter medan målet för den genomsnittliga blocket tiden är 10 minuter.

Människor har kommenterat webbplatser på sociala medier att deras transaktioner inte har bekräftats i timmar eller dagar nu. Andra noterade dock att dessa transaktioner med högre avgifter kommer att bekräftas tidigare, eftersom dessa är mer lönsamma för gruvarbetarna.

Jameson Lopp, Chief Technology Officer för kryptosäkerhetsspecialisten Casa , kommenterade att den senaste tidens nedgång i hashrate, eller beräkningskraften i Bitcoin-nätverket, ledde till att vissa Bitcoin-noder nådde sin fulla kapacitet, så de användare som har sänt lägsta avgiftstransaktioner kan inte se dem bli förmedlade.

Hashrate sjönk nästan 38% från den högsta punkten på 157,65 EH / s och nådde den 17 oktober till 97,95 EH / s tio dagar senare. Det ökade dock med 7% under det senaste dygnet. Lopp noterade tidigare att nedgången förmodligen är ett resultat av att kinesiska gruvarbetare flyttar utrustning för den torra säsongen.